182

Nu har jag fuskat, det var väldigt medvetet och kändes inte så farligt som man skulle kunna tro. Köpte ett par byxor på cos, jag behövde dem verkligen inte och de är definitivt inte det minsta praktiska. Men, jag köpte dem ändå. Mest för att jag kände mig lite ledsen och ganska rädd. Hade precis varit på möte med drömpraktiken och insett vilken konkurens det är om deras platser, det hade jag inte förstått innan. Så jag köpte ett par byxor, för att liksom trösta mig. Inte speciellt hälsosamt. Har inte ens använt dem ännu, kanske imorgon.

 

Idag läser jag The Fashioned Self av Joanne Finkelstein, jag gillar henne hon drar paralleller som många andra akademiker inte vågar. Hon jämför till exempel vår tids fascination av yta med det rasforskare sysslat med i slutet av 1800-talet, och detta utan att lägga någon moraliskvärdering i diskussionen. Dessutom skriver hon på ett så opretentiöst sätt, det är väldigt befriande. Alla som bryr sig det minsta om hur de uppfattas av andra borde läsa något av Joanne Finkelstein.

“Blurring the distinctions between the image and the reality by emphasizing appearances has a substantial influence on how we see each other.”

 

och idag har det gått ett halvår! .....och nu skäms jag mer för byxorna…


186


imorgon åker visdomständerna. läskigt

190

senaste tiden har varit stökig och stressig. ibland också väldigt rolig. plockat ihop lite outfits till hageby magasinet, det  hela blev väll sådär. Butikerna har inte saker helt i min smak, men resultatet blev nog ganska okej ändå. Idag blev det praktik intervju på patriksson cocmmunication. hoppas så mycket jag bara kan att jag får min praktik där, det hade varit helt fantastiskt.


193

Igår jobbades det för fullt. Irrade lite lätt förvirrat runt efter julklapps tips till en pappa... känns galet könsstereotypiskt, men jag hoppas att jag lyckade skapa en traditionell pappa. Kändes konstigt att shoppa även om det inte var till mig och egentligen så lånade jag bara, men det var ovant att springa runt i butiker. Upptäckte också att det mesta såg exakt likadant ut som det gjorde förra hösten. Det säger en hel del om våra sjuka konsumtionsvanor.



Det är antagligen lite omoraliskt av mig att arbeta med den här sortens projekt. Ha begäret är det jag vill förändra i samhället samtidigt som jag nu arbetar för att öka konsumtionen. Moraliskt omöjligt egentligen, men det är en hård bransch, vill jag få möjlighet att påverka och förändra måste jag nog spela spelet ett bra tag.

194

Nytt jobb. Antagligen i alla fall, provar lite hur det går en första gång bara. Ska arbeta som stylist för skandevallmedia. Styla plåtning, plocka varor och eventuellt en liten reklam. allt är såklart väldigt lokalt och som sagt gör jag det första gratis, men det kanske blir ett jobb av det. hoppas hoppas. lite extra pengar är inte alls fel just nu.


Jag ska plocka outfits till julnummret. känns spännande! hoppas att de gillar vad jag gör. målgruppen är ju kanske inte riktigt min stil.

198

 

 

Idag sitter jag och läser ”Dagens outfit” av Maria Soxbo. I boken undersöker hon, på ett väldigt opretentiöst sätt, modebloggandets ramar och dess egentliga kärna. Tidigare har jag aldrig riktigt funderat över hur få egentliga modebloggar det finns, och hur många som bara använder sig av ordet mode för att väcka någon form av uppmärksamhet. Det är klart att det blir svårare att veta vad som är modeblogg och vad som är blogg när begreppet är så väldigt luddigt, och det får konsekvenser som inte gynnar en seriösare modedebatt.

 

 

Begreppet mode är så urvattnat i det svenska språket att det egentligen inte betyder något längre.  Det skulle behövas ett nytt ord som snarare ringade in än öppnade upp, idag kan mode betyda alltifrån strumpor till något så svår definierat som stilskiftningar. Mode betyder också föränderlighet, ett sökande efter det nya och det blir därför lätt länkat till konsumtion. Jag tror att det behövs ett nytt ord som innebär kläddesign och som är fritt från negativa laddningar. En ny start, och ett nytt sätt att prata om designade kläder. Då kanske det blir lite lättare för de som inte är intresserade av detta ganska smala område att separera modebloggare från 16 åriga tjejer som bloggar.

 


200

WOHO! 200 dagar to go. kommer nog bara flyga förbi. eller inte... idag tänker jag mest på att jag gillar nowhere. precis som alla andra...


205

Har haft lite sega dagar, utan någon motivation. men nu är den tillbaka igen. har knarkat gilmore girls och ritat petiga små mönster. då blir allt väldigt bra snabbt. Idag är det dags för första handledningen också, och kanske kanske en praktik på g. håller tummarna.
ikväll blir det bio med lite människor jag tycker väldigt mycket om också. kanske kan övertala dem om ett glas vin också. vem vet

RSS 2.0